Bekkenfysiotherapie bij De Fysio Studio

Pre- en postpartum  Bekkenpijn en stuitpijn Blaas en ontlastingsproblematiek Verzakking NIMOC -methode

 Als bekkenfysiotherapeut behandelen we klachten rondom het bekken, de bekkenbodem, de lage rug en buik.

De bekkenbodemspieren hebben als functie de blaas, de baarmoeder en de endeldarm te ondersteunen. Tegelijkertijd moeten deze spieren goed kunnen aanspannen om urine en ontlasting op te houden én goed kunnen ontspannen om goed te kunnen plassen en ontlasten. Daarnaast spelen de bekkenbodemspieren een rol bij seksualiteit en dragen ze bij aan de stabiliteit van het bekken en de lage rug. Wanneer de bekkenbodemspieren niet goed functioneren, kunnen er klachten ontstaan.

Natuurlijk is iedere klacht weer anders en krijgt elke patiënt een individuele aanpak, maar bij de behandeling kan onder andere gewerkt worden aan de mobiliteit en/of stabiliteit van het bekken en de rug, bewustwording van de bekkenbodem en het leren aanspannen, ontspannen en trainen van de bekkenbodem. De bekkenfysiotherapeut is bevoegd om hiervoor een inwendig onderzoek te doen. Bovendien kan de bekkenfysiotherapeut indien nodig adviezen geven over bijvoorbeeld de houding, toiletgedrag, voeding en vochtinname.

MAPle

Met de MAPle wordt zeer nauwkeurig de activiteit van de bekkenbodem in kaart gebracht. De MAPLe geeft gerichte biofeedback van individuele spieren aan verschillende zijdes en dieptes in de bekkenbodem. Daarnaast kan er ook lokaal elektrostimulatie gegeven worden. Hierdoor kan de bekkenfysiotherapeut precies de bekkenbodem stimuleren op de plek waar het probleem zich bevindt. Dit helpt bij de behandeling én de bewustwording. Tijdens je behandeling wordt er gebruik gemaakt van een persoonsgebonden probe. Deze is geschikt voor de gehele behandelperiode. Bij ons op de praktijk kun je de probe kopen. 

Lees meer over de MAPle

Vergoeding

Bekkenfysiotherapie wordt vergoed door de aanvullende verzekering. Hiervoor is er geen verwijzing nodig. Voor urine-incontinentie kun je eenmalig 9 behandelingen vergoed krijgen uit de basisverzekering. Dit gaat wel af van uw eigen risico. Indien je hier gebruik van wilt maken heb je een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist.

Frederique en Tamara zijn onze bekkenspecialisten. 


Maak een afspraak